Benodigdheden (voor 1 persoon):

  • 250 gr. magere kwark
  • 2 ei-eiwitten
  • 20 gr. cacao poeder (meer kan eventueel ook als je van puur houd)
  • Natrena vloeibaar naar smaak (of een andere zoetstof)
  • Evt. een beetje geraspte pure chocola of wat nootjes om je mousse mee versieren.

 
Bereidingswijze:

  1. Klop met een mixer de ei-eiwitten in een schone vet-vrije kom tot ze stevig en schuimig zijn.
  2. Roer in een andere kom de kwark met de cacao en de zoetstof door elkaar. En proef even of je voldoende natrena erdoor hebt gedaan.
  3. Voeg eerst een paar lepels van het kwark mengsel bij de geklopte ei-eiwitten en spatel het luchtig door.
  4. Als dat goed vermengd is kun je de rest van de kwark ook door de ei-eiwitten heen spatelen. Let er wel op dat je mousse luchtig blijft dus niet heel hard roeren.
  5. Versier je Choco-Kwarkmousse eventueel met wat geraspte pure chocola of een paar nootjes.

TIP: je kunt de mousse direct eten of nog een paar uur in de koelkast laten opstijven.

Voedingswaarde voor het hele recept:

Calorieën: 236

Koolhydraten: 8

Eiwitten: 37

Vetten: 5