Benodigdheden (voor 4 porties):
Voor de paprika-quinoa:
- 1 ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 rode paprika, zonder zaadjes, fijngesneden
- 1 gele paprika, zonder zaadjes, fijngesneden
- 1 groene paprika, zonder zaadjes, fijngesneden
- 100 gr. quinoa
- 2 groenten bouillon blokken
- 700 ml. kokend water
- 35 gr. tomaten puree
- 150 gr. zoete cherry tomaatjes, door de helft gesneden
- 1 tl. gedroogde italiaanse kruiden
- peper
- zout
Voor de kipfilet:
- 500 gr. kipfilet, in repen gesneden
- 1 tl. kipkruiden
- 2 tl. paprika poeder
Bereidingswijze:
- Fruit de ui en de knoflook even aan in de pan in een beetje olie.
- Voeg dan de paprika toe en bak deze ook eventjes mee.
- Los de bouillon blokken op in het kokende water en voeg dit samen met de quinoa, tomaten puree en de Italiaanse kruiden toe aan de paprika. Laat dit ongeveer 20 minuten op een laag vuur zachtjes stoven of tot dan de quinoa gaar is. Als je ziet dat er te weinig water in de pan zit kun je er eventueel tussendoor nog een scheutje water bij doen.
- Intussen kun je verder gaan met de kip, bestrooi de kip met het paprika poeder en de kipkruiden.
- Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak de kipfilet om en om gaar en goudbruin.
- Wanneer je quinoa gaar is kun je de cherry tomaatjes erdoor roeren, laat de cherry tomaatjes even warm worden en breng de quinoa evt. nog wat op smaak met zout en peper.
TIP: serveer de kip met paprika-quioa met wat groene groenten zoals broccoli.
Voedingswaarde voor het hele recept:
Calorieën: 1471
Koolhydraten: 116
Eiwitten: 171
Vetten: 33
Voedingswaarde per portie voor als je er 4 porties van maakt:
Calorieën: 368
Koolhydraten: 29
Eiwitten: 43
Vetten: 8