Rauwkost saai?? Nou met dit recept niet hoor, in deze zoetzure variant houd vast iedereen van rauwkost. Mijn recept is ook nog eens zeer caloriearm want in azijn, water en natrena zitten geen calorieën.
Je kunt eigenlijk elke soort rauwkost gebruiken voor dit recept, geraspte wortel, cherrytomaatjes, komkommer, paprika, ui, rauwe bieten, geraspte witte kool etc. Maar zoals onderstaand recept is mijn favoriet.
Benodigdheden:
- 1 komkommer
- 2 paprika’s
- 1 kleine rode ui
- 1 rode chilipeper (kun je evt. ook weglaten)
- 200 ml. natuur azijn
- 400 ml. water
- 4 tl. natrena vloeibaar
- zout
Bereidingswijze:
- Snijd de komkommer in de lengte doormidden en haal met een lepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer in dunne plakjes en doe de plakjes in een grote afsluitbare plasticbak.
- Verwijder ook de zaadlijsten van de paprika en chilipeper en snijd deze in fijne reepjes en ringetjes.
- Snijd de rode ui ook in fijne ringen en voeg deze samen met de paprika en chilipeper toe aan de bak met komkommer.
- Meng in een maatbeker de azijn, het water, natrena en wat zout. Voeg dit toe aan de groenten en bewaar de rauwkostsalade in de koelkast.
- Na enkele uren in de koelkast smaakt de rauwkost zoetzuur.
TIP: de rauwkost is een week goed in de koelkast.