Benodigdheden (voor 1 portie):

  • 150 gr. verse rauwe zalm filet
  • 1 el. scherpe mosterd
  • 2 el. geroosterde sesamzaadjes
  • 2 el. Kikkoman soyasaus (of ketjap kan ook maar ketjap bevat meer calorieën en suikers)
  • Peper
  • Zout

 

Bereidingswijze:

  1. Dep de zalmfilet met keukenpapier droog en bestrooi de filet met wat peper en zout.
  2. Besmeer hierna de filet met de scherpe mosterd.
  3. Paneer de filets in de sesamzaadjes voor een krokant laagje.
  4. Bak de filet in de pan aan beide kanten goud bruin of tot de filet de gewenste gaaring heeft. Of 18 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
  5. Besprenkel voor het serveren met de kikkoman soyasaus. Lekker met nasi, noodles, rijst en/of roerbakgroenten.

 

Voedingswaarde voor het hele recept:

Calorieën: 425

Koolhydraten: 7

Eiwitten: 34

Vetten: 28