Vind je het lastig om genoeg te variëren tijdens een koolhydraatarm dieet? Dit recept gaat je er vast bij helpen, net weer even anders dan andere ei gerechten en simpel te maken.

Benodigdheden:

  • 1 ei
  • 2 ei-eiwitten 2 (of gewoon nog een 1 ei)
  • bosje verse basilicum
  • 100 gr. huttenkase
  • 1 tomaat
  • 1 knoflookteen, uitgeperst
  • 1 tl. balsamico azijn  (kun je eventueel ook weglaten)
  • peper
  • zout

Bereidingswijze:

  1. Knip de helft van de basilicum blaadjes fijn en doe deze samen met het ei, een uitgeperste teen knoflook en een snuf peper en zout in een hoge kom. Mix met de staafmixer tot je een soort groen eimengsel hebt.
  2. Verwarm een pan met een beetje olie erin en giet daarna het eimengsel erin.
    Als je ziet dat je ei aan de bovenkant bijna helemaal gestold is haal je de omelet uit de pan.
  3. Snijd de tomaat in plakken en verdeel deze samen met de Hüttenkäse en de overige basilicum blaadjes over de omelet.
  4. Bestrooi met wat peper en zout en besprenkel eventueel met 1 theelepel donkere balsamico azijn.
  5. Vouw de omelet dicht en eet smakelijk.

Voedingswaarde voor het hele recept:

Calorieën: 222

Koolhydraten: 8

Eiwitten: 27

Vetten: 10