Dit recept is perfect voor zoete ”cravings” of gewoon als tussendoortje. En hebben jullie al naar de voedingswaarde gekeken? Veel eiwitten, low-carb en low-fat. Je kun dit baksel bijvoorbeeld serveren met wat vanille kwark en/of fruit. Ik serveer het met wat diepvriesbosbessen die ik even heb opgewarmd in de magnetron.

Benodigdheden:

  • 1 ei-dooier
  • 7 ei-eiwitten
  • 200 gr. huttekase
  • 1 scoop vanille whey eiwitpoeder
  • 1 tl. bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 0,5 tl. kaneel
  • zoetstof

Bereidingswijze:

  1.  Verwarm de oven voor op 160 graden en spray een ovenschaal in met wat bakspray of gebruik bakpapier.
  2. Roer in een kom de ei-dooier, huttekase, het eiwitpoeder, bakpoeder, zout, kaneel en wat zoetstof door elkaar.
  3. Klop in een grote kom met de mixer de ei-eiwitten tot stevige pieken.
  4. Roer een paar lepels van het ei-eiwit door het huttekase mengsel, zo kun je er straks makkelijker mee werken.
  5. Spatel voorzichtig het huttekase mengsel door de ei-eiwitten.
  6. Verdeel het beslag over de ovenschaal en bak de merengue 40-45 minuten in de oven.

TIP: er moeten best veel eieren in dit recept, bespaar jezelf een hoop geknoei en tijd en gebruik vloeibare ei-eiwitten uit een pak of fles.

Voedingswaarde voor het hele recept:

Calorieën: 469

Koolhydraten: 10

Eiwitten: 75

Vetten: 16