Benodigdheden:
- 1 ui, fijngesneden
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 4 courgettes, in plakjes gesneden (kleine, dunne courgettes zijn smaakvoller dan grote dikke courgettes)
- 1,25 liter heet water
- 3 groente bouillonblokjes
- 1 grote citroen
- 1 flinke bos verse munt
- 2 el. philadelphia light
- peper
- zout
Bereidingswijze:
- Fruit de ui en de knoflook aan in een pan met een scheut olie erin.
- Rasp de schil van de citroen en voeg de rasp samen met de helft van de muntblaadjes en de courgette plakken toe en laat alles rustig bakken/stoven tot de groenten zacht is. Ongeveer 20 minuten.
- Los de bouillonblokjes op in het hete water. Voeg dan de bouillon toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Haal dan de pan van het vuur, pers het sap van een halve citroen uit en doe dit samen met de overige muntblaadjes en Philadelphia light bij de soep.
- Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde groene soep en breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat citroensap.