Benodigdheden:

  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 4 courgettes, in plakjes gesneden (kleine, dunne courgettes zijn smaakvoller dan grote dikke courgettes)
  • 1,25 liter heet water
  • 3 groente bouillonblokjes
  • 1 grote citroen
  • 1 flinke bos verse munt
  • 2 el. philadelphia light
  • peper
  • zout


Bereidingswijze:

  1. Fruit de ui en de knoflook aan in een pan met een scheut olie erin.
  2. Rasp de schil van de citroen en voeg de rasp samen met de helft van de muntblaadjes en de courgette plakken toe en laat alles rustig bakken/stoven tot de groenten zacht is. Ongeveer 20 minuten.
  3. Los de bouillonblokjes op in het hete water. Voeg dan de bouillon toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Haal dan de pan van het vuur, pers het sap van een halve citroen uit en doe dit samen met de overige muntblaadjes en Philadelphia light bij de soep.
  5. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde groene soep en breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat citroensap.