Rijstpapier rolletjes gevuld met rauwkost en eventueel wat kip, garnalen, of Vega. Je kunt er helmaal je eigen draai aangeven. Maar onderstaande is mijn favo vulling en sausje. Je kunt je sausje ook wat simpeler houden door bijvoorbeeld alleen een beetje kikkoman soyasaus te gebruiken. Als je nog nooit eerder met rijstpapier gewerkt hebt moet je erop letten dat je de vellen ook weer niet te lang laat weken dan word het lastig om mee te werken en scheuren de vellen snel. Deze summer Rolls kun je eten als lunch, maar als voorgerecht of bij de borrel zijn ze ook een succes ;)
 


Benodigdheden (voor ongeveer 10 rolletjes):


  • 1 pak rijstvellen (10-12 vellen)

  • 0,5 komkommer, in dunne repen gesneden

  • 2 wortels, geschild en in dunne repen gesneden

  • 1 puntpaprika, in dunne repen gesneden

  • 0,5 krop ijsbergsla, flinterdun gesneden

  • 1 avocado, in dunne repen gesneden

  • 200-300 gr. gebakken kipfilet, in dunne repen gesneden

  • 1 bosje verse koriander

    Voor de saus:

  • 1 teen knoflook, fijngesneden

  • 2 scheutjes kikkoman soyasaus

  • 2 scheutjes ketjap manis

  • 1 tl. pindakaas


Bereidingswijze:

  1. Snijd alle ingrediënten voor de vulling van je rolletjes.

  2. Week 1 rijstvel in een grote kom met water, dit zal ongeveer een minuutje duren.

  3. Leg de ingredienten voor je vulling in het rijstvel, rol een stukje op, vouw de zijkantjes naar binnen en rol door tot je iets hebt wat op een loempia lijkt.

  4. Ga zo verder met alle rijstvellen. 
  5. Waneer je de rolletjes in een schaal bewaard die je een beetje hebt ingevet met olijfolie plakken ze niet aan de schaal, en door de schaal af te dekken met een vochtige theedoek voorkom je dat ze uitdrogen.

  6. Nu kun je verder gaan met de saus, gewoon alle ingrediënten voor de saus in een kommetje door elkaar roeren. 

  7. Serveer de rolletjes met de saus en garneer eventueel met wat geroosterd sesamzaad en koriander.