Jeeeeehh tuinerwtjespuree!! Eventueel kun je nog wat feta, geroosterde walnoten en fijngehakte munt over de puree strooien. Of een minder gezonde optie is nog wat uitgebakken magere spekreepjes. Maar ik vind hem zo zonder iets ook al erg lekker!! Deze puree is een goede combie met een zalm gerecht.

Benodigdheden (1-2 personen):
– 400 gr. Tuinerwtjes (diepvries)
– 1 ui
– 1 grote teen knoflook
– 1 groenten bouillonblokje 
– 2 el. Philadelphia light naturel of kruiden ( 75 gram)
– Peper
– Zout

Bereidingswijze:
1. Snijd de ui en de knoflook fijn en bak deze in een pan met een scheutje olie.
2. Voeg dan de tuinerwtjes toe en giet kokend water over de tuinerwtjes tot ze iets onder water staan. 
3. Verkruimel het bouillonblokje erover en laat het geheel zachtjes koken tot de erwtjes gaar zijn. Ongeveer 8-10 min.
4. Giet de erwtjes af, voeg de Philadelphia toe en pureer met de staafmixer tot een groffe puree.
5. Breng nog even op smaak met peper en zout.

Voedingswaarde voor het hele recept:

Calorieën: 421

Koolhydraten: 46

Eiwitten: 28

Vetten: 8