O wat hou ik van coleslaw!! Deze coleslaw met frisse dressing past perfect bij elke BBQ!! Ga je nou geen BBQ houden en wil je er een maaltijdsalade van maken dan kun je bijvoorbeeld wat kipfilet aan de salade toevoegen, ook erg lekker!!
Benodigdheden (voor 4 personen):
- 1 Chinese kool, zeer fijn gesneden
- 1 rode ui, fijngesneden
- 3 wortels, grof geraspt
- 2 stengels bleekselderij, zeer fijn gesneden
- 2 granny smith appels, fijngesneden
- 2 handjes rozijnen
- evt. 2 gebakken kipfilets, afgekoeld en fijngesneden (voor als je er een maaltijd salade van wilt maken)
Voor de dressing:
- 250 gr. stevige Griekse yoghurt (5% vet)
- 3 el. mayonaise
- 3 el. sinaasappelsap
- 3 el. honing
- peper
- zout
Bereidingswijze:
- Week de rozijnen in een kommetje met water.
- Snijd en rasp alle ingrediënten voor de salade en roer deze door elkaar in een grote salade schaal.
- Laat de rozijnen uitlekken en voeg deze toe aan de rauwkost.
- Roer in een andere kom alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met flink wat peper en zout.
- Meng de dressing met de rauwkost en klaar is de coleslaw. Het lekkerst is het als de salade voordat je hem serveert nog even in de koelkast heeft gestaan.