Benodigdheden:
Voor de cake:
– 75 gram kokosolie, gesmolten
– 3 eieren
– 3 bananen, geprakt
-250 gr. Geraspte wortel, ongeveer 5 wortels
– 2 theelepels vanille extract
– 150 gram amandelmeel
– 150 gram speltmeel
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 snufje zout
– 2 eetlepels speculaas kruiden
– geraspte schil van 1 sinaasappel
– 5 eetlepels kokosbloesem suiker
Voor de topping:
– 100 gr. Philadelphia light
– 100 gr. Magere vanille kwark
– 1 el. Sinaasappel sap
– 1 el. Honing
– Evt. Walnoten en schijfjes sinaasappel ter garnering.
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een ronde springvorm in met een beetje kokosolie.
2. Meng in een kom alle natte ingrediënten voor de cake door elkaar.
3. Voeg alle droge ingrediënten voor de cake toe en meng tot een mooi beslag.
4. Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvorm.
5. Bak de cake 45-50 minuten in de oven en laat afkoelen.
6. Meng alle ingrediënten voor de topping door elkaar.
7. Smeer de topping uit over de cake en garneer eventueel met wat walnoten of sinaasappel schijfjes.
Tip: smeer de topping alleen over de stukken cake die je direct gaat eten.
Voedingswaarde per punt wanneer je 12 punten uit de taart snijd:
Calorieën: 277
Koolhydraten: 25
Eiwitten: 8
Vetten: 16