Een salsa is eigenlijk net zo heerlijk en veelzijdig als een guacamole 🙂 Je kunt het dippen, smeren, bij vlees, bij vis en bij salades. Ik zelf vind deze tomaat-avocado salsa het lekkerst bij iets van vis van de BBQ of op een stukje stokbrood.
Benodigdheden:
- 3 tomaten, zonder de natte kern in blokjes gesneden
- 1 avocado, in kleine stukjes gesneden
- 1 rode chilipeper, zonder zaadjes, fijngesneden
- 0,5 van een kleine rode ui, zeer fijngesneden
- 1 teen knoflook uitgeperst
- 1 bosje verse koriander, fijngeknipt
- scheutje olijfolie
- sap van iets minder dan een halve limoen
- zout
Bereidingswijze:
- Alle bovenstaande ingrediënten door elkaar roeren in een kommetje.
- Breng evt. nog wat extra op smaak met zout en peper en garneer je salsa evt. met nog wat extra verse koriander.