Een salsa is eigenlijk net zo heerlijk en veelzijdig als een guacamole 🙂 Je kunt het dippen, smeren, bij vlees, bij vis en bij salades. Ik zelf vind deze tomaat-avocado salsa het lekkerst bij iets van vis van de BBQ of op een stukje stokbrood.

Benodigdheden:

  • 3 tomaten, zonder de natte kern in blokjes gesneden
  • 1 avocado, in kleine stukjes gesneden
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes, fijngesneden
  • 0,5 van een kleine rode ui, zeer fijngesneden
  • 1 teen knoflook uitgeperst
  • 1 bosje verse koriander, fijngeknipt
  • scheutje olijfolie
  • sap van iets minder dan een halve limoen
  • zout

Bereidingswijze:

  1. Alle bovenstaande ingrediënten door elkaar roeren in een kommetje.
  2. Breng evt. nog wat extra op smaak met zout en peper en garneer je salsa evt. met nog wat extra verse koriander.