Benodigdheden:
– 1 ui, fijngesneden.
– 2 tenen knoflook, fijngesneden.
– Stukje gember van 2 cm, geschild en in stukjes gesneden.
– 3 grote rauwe rode bieten, geschild en in stukjes gesneden.
– 1 grote zoete aardappel, geschild en in stukjes gesneden.
– 1 goudrenet appel, geschild en in stukjes gesneden.
– 2 groenten bouillon blokjes opgelost in 1 liter kokend water.
– 125 ml. zure room.
– 1 eetlepel geraspte mierikswortel (potje van kuhne)
– Peper en zout
– Bosje verse dille
Bereidingswijze:
1. Fruit de ui, knoflook en gember even aan in een pan met een beetje olie.
2. Voeg dan de bieten, aardappel, appel en groenten bouillon toe en laat het zachtjes koken tot de groenten zacht zijn. Ongeveer 15-20 minuten.
3. Pureer de soep dan met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
4. Meng in een kommetje de zure room met de mierikswortel.
5. Garneer je soep met de mierikswortel room en wat fijngeknipte dille.