Benodigdheden voor 4-6 personen:
– 1 flespompoen
– 300g quinoa
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 1 el kerriepoeder
– 1 el kurkumapoeder
– 2 groentebouillonblokken
– 6oo ml water
– 250 ml witte wijn
– Bosje verse peterselie
– 2 handjes pompoenpitten
– Peper en zout 

Bereidingswijze:
1. Schil de pompoen, haal de pitten eruit en snijd de pompoen in blokjes.
2. Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit deze even aan in een pan met een scheutje olie. Voeg na een paar minuten de kerrie en de kurkuma toe en laat deze nog even mee bakken.
3. Voeg nu de quinoa en de wijn toe en blijf roeren tot alle wijn is opgenomen door de quinoa.
4. Meng de 2 groentebouillonblokken met de 6oo ml water, voeg deze groenten bouillon samen met de pompoen blokjes toe aan de quinoa. En laat dit ongeveer 20 minuten op een laag vuur gaar worden. Roer wel af en toe nog even door de pan.
5. Breng op smaak met peper en zout, knip bijna alle peterselie fijn en roer dit door de quinoa.
6. Rooster de pompoenpitten krokant in een droge koekenpan.
7. Doe de pompoenquinoa in een grote schaal en versier de schaal met de rest van de peterselie en de geroosterde pompoenpitten.