Gooi je kant en klare Wok saus aan de kant want ik ga je laten zien hoe simpel het is om hier zelf een veel gezondere en smaakvollere variant van te maken. Let’s go!! Lekker met wat rijst, noodles of quinoa!

Benodigdheden voor 2 personen:
– Sesamolie
– 350 gr. Kipdij filet, in reepjes 
– 3 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 flink stuk gember, geraspt
– Sap van 1 sinaasappel
– 1-2 tl. Chili flakes
– 200 gr. Sperziebonen, door midden gesneden
– 2 zoete punt paprika’s, grof gesneden
– 2 el. Sesamzaad
– 1 scheutje ketjap asin.
– Zout

Bereidingswijze:
1. Verwarm wat sesam olie in de pan, bak hierin de kip en bestrooi de kip met wat zout.
2. Als de kip bijna gaar is voeg je chili flakes, gember en knoflook toe. Bak dit ongeveer 3 minuten mee.
3. Voeg dan de punt paprika en de sperziebonen toe en bak deze ook 3 minuten mee.
4. Voeg dan het sinaasappel sap en een scheutje ketjap asin toe en bak tot het meeste vocht is opgenomen.
5. Rooster intussen in een droge koekenpan de sesamzaadjes goudbruin.
6. Breng de kip op smaak met evt. Nog wat zout of chili flakes en strooi de geroosterde sesamzaadjes over de kip.