Bij de pakketjes kun je prima een simpele gekookte groente zoals broccoli serveren met een beetje rijst. Van de vis komt een hele lekkere smaakvolle bouillon af, die kun je dan lekker over de rijst en groenten doen.
Benodigdheden (voor 2 personen):
- 2 porties zeewolf of kabeljauwfilet
- 1 grote ui, fijngesneden
- 1 grote teen knoflook of 2 kleintjes, uitgeperst
- 1 tomaat in blokjes gesneden
- klein bosje verse dille, fijngeknipt
- 1 rode chilipeper, zonder zaadjes zeer fijngesneden
- Sap van iets minder als een halve citroen
- Zout
- Peper
- 2 el. olijfolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden en leg een bakblik en 2 grote vellen aluminiumfolie klaar.
- Dep de visfilets droog en maak er met een groot mes een paar ondiepe inkepingen aan de bovenkant in, zodat het kruidenmengsel daar straks ook goed smaakt afgeeft. Bestrooi de filets daarna met wat peper en zout.
- Roer in een kom de ui, knoflook, tomatenblokjes, dille, chilipeper, citroensap, olijfolie en een snuf zout goed door elkaar.
- Leg een klein beetje van het kruidenmengsel op de vellen aluminiumfolie en leg daarbovenop de vis. Verdeel daarna de rest van het kruidenmengsel over de vis en zorg dat het kruidenmengsel ook tussen de inkepingen aan de bovenkant komt.
- Vouw het aluminiumfolie met de vis dicht tot een soort pakketje, let erop dat er geen openingen aan de onderkant zitten.
- Zet de vispakketjes op het bakblik en gaar de vispakketjes 25-30 minuten in de oven.
Voedingswaarde p.p. wanneer je er 2 porties van 175 gram vis maakt:
Calorieën: 281
Koolhydraten: 6
Eiwitten: 33
Vetten: 13