Benodigdheden:
– 1 bloemkool, in stukjes
– 1 prei, alleen het witte gedeelte, fijngesneden
– 2 tenen knoflook, in plakjes gesneden
– 2 groenten bouillon blokjes
– 1 klein pakje kokosmelk, 200 ml
– 1 el. Kerrie poeder
– 1 tl. Kurkuma poeder
– 0,5 tl. Chili poeder
– zout
Bereidingswijze:
1. Fruit de prei en de knoflook even aan in een pan met een beetje olie.
2. Bak dan kort de kerrie, kurkuma en chili poeder mee.
3. Los de 2 bouillon blokjes op in 800 ml. Kokend water en voeg deze toe aan de prei.
4. Voeg ook het pakje kokosmelk en de bloemkool toe en laat het geheel op een laag vuurtje zachtjes koken tot de bloemkool zacht is. Ongeveer 12-15 minuten.
5. Pureer de soep met de staafmixer en breng evt. Nog wat extra op smaak met zout en/of chili poeder.
6. Als je het leuk vind kun je de soep nog wat extra garneren met wat peterselie of koriander blaadjes en wat paprika poeder.