Benodigdheden (voor 2-4 personen):
- 1 grote broccoli of 2 kleintjes, in stukjes
- 3 rauwe bieten, geschild en in dunne plakjes gesneden
- 2 rode uien, in ringen gesneden
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 2 el. olijfolie
- 1 el. gewone donkere balsamico azijn
- 1 el. balsamico crema
- paar takjes verse rozemarijn, alleen de naadjes, fijngehakt
- peper
- zout
- 1 handje pompoenpitten
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden en leg alvast een bakplaat klaar met een vel bakpapier erop.
- Meng in een grote kom de ui, knoflook, rozemarijn, gewone balsamico azijn, olijfolie en wat peper en zout.
- Voeg dan de bietjes en de broccoli toe en roer om tot alles goed bedekt is met het kruiden mengsel.
- Verdeel de groenten gelijkmatig over de bakplaat.
- Verdeel hierover nog wat van de balsamico crema en strooi dan de pompoenpitten erover.
- Rooster de groenten nog 40-45 minuten in de oven.