Benodigdheden (voor 2-4 personen):

  • 1 grote broccoli of 2 kleintjes, in stukjes
  • 3 rauwe bieten, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 2 rode uien, in ringen gesneden
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 2 el. olijfolie
  • 1 el. gewone donkere balsamico azijn
  • 1 el. balsamico crema
  • paar takjes verse rozemarijn, alleen de naadjes, fijngehakt
  • peper
  • zout
  • 1 handje pompoenpitten

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en leg alvast een bakplaat klaar met een vel bakpapier erop.
  2. Meng in een grote kom de ui, knoflook, rozemarijn, gewone balsamico azijn, olijfolie en wat peper en zout.
  3. Voeg dan de bietjes en de broccoli toe en roer om tot alles goed bedekt is met het kruiden mengsel.
  4. Verdeel de groenten gelijkmatig over de bakplaat.
  5. Verdeel hierover nog wat van de balsamico crema en strooi dan de pompoenpitten erover.
  6. Rooster de groenten nog 40-45 minuten in de oven.