Benodigdheden:
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden 
– 1 ui, fijngesneden 
– 1 chilipeper, zonder zaadjes fijngesneden
– 2 wortels, fijngesneden 
– 2 groenten bouillonblokjes
– 6 punt paprika’s 
– 6 tomaten
– 1 blik tomaten
– 2 tl. Komijn poeder
– 2 tl. Paprika poeder
– 2 tl. Kurkuma poeder
– 250 gr. Gedroogde rode linzen

Voor de Citroen yoghurt:
– 4 grote lepels Griekse yoghurt 
– Geraspte schil van 1 citroen
– Snufje paprika poeder
– Evt. Koriander om te garneren

Bereidingswijze:
1. Fruit de ui, knoflook en peen even aan in een grote soep pan.
2. Bak dan het komijn, paprika en kurkuma poeder enkele minuten mee.
3. Los de groenten bouillonblokjes op in 1 liter water en doe dat erbij in de pan.
4. Voeg dan de paprika, tomaat en het blik tomaten toe en laat dit alles 10 minuten op een laag vuurtje wat zachter worden.
5. Voeg dan de linzen toe en kook nog ongeveer 15 minuten tot ook de linzen zacht zijn.
6. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde soep en breng eventueel nog wat extra op smaak met zout of Chili poeder.
7. Roer in een kommetje alle ingrediënten voor de citroen yoghurt door elkaar.
8. Verdeel de soep in kommen met een lepel van de citroen yoghurt erop. Garneer eventueel nog met wat koriander.