Overnight oats, ja ja die maak je dus in de avond klaar zodat je in de ochtend snel een fris en voedzaam ontbijtje hebt! Nu denk je vast pfff wat een gedoe, maar nee hoor echt dit heb je in 2 minuten gemaakt! Weer eens wat anders en je kunt eindeloos variëren!
Benodigdheden voor 2 porties:
Voor de overnight oats:
– 400 ml. Amandelmelk
– 1 banaan
– 4 el. Havermout
– 4 el. Chiazaad
– 1 snufje kaneel
– Evt. 1 el honing of agave siroop maar ik zelf vind het prima zonder.
Voor de topping:
– Fruit, zoals frambozen en bosbessen.
– Noten, zoals walnoten en amandelen.
– Evt. Wat Griekse yoghurt
Bereidingswijze:
1. Prak de banaan en meng dit met de overige ingrediënten voor de overnight oats.
2. Verdeel dit over 2 kommetjes.
3. Je kunt de ingrediënten voor de topping er gelijk opleggen en de kommen in de koelkast zetten. Of je kunt de topping er de volgende ochtend pas op doen.
Voedingswaarde p.p. wanneer je er 2 porties van maakt zonder topping:
Calorieën: 274
Koolhydraten: 28
Eiwitten: 10
Vetten: 11