Benodigdheden:
– 1 flespompoen, geschild, zaden verwijderd en in stukken gesneden
– 1 zoete aardappel, geschild en in stukken gesneden
– 1 ui, fijngesneden
– 2 tenen knoflook, fijngesneden
– 1 chilipeper, zonder zaadjes, fijngesneden
– 1 duimpje verse gember, fijngesneden
– 1 el. Kerrie poeder of masala kerrie poeder
– 1 tl. Kurkuma poeder
– 1 blik kokosmelk (400 ml), ik gebruik meestal light kokosmelk
– 750 ml. kokend water
– 2 tuinkruiden bouillon blokken
– 2 el. mango-chutney
– Bosje verse koriander

Bereidingswijze:
1. Fruit de ui, knoflook, gember en chilipeper even aan in een pan met een scheutje olie.
2. Bak vervolgens de kerrie poeder en kurkuma even mee.
3. Los de bouillonblokken op in het kokende water en voeg deze samen met de kokosmelk toe aan de pan.
4. Voeg vervolgens de zoete aardappel en de pompoenstukjes toe en laat deze zachtjes gaar koken in de pan, ongeveer 15 minuten.
5. Pureer de soep dan met de staafmixer tot een gladde soep, vind je de soep te dik dan kun je eventueel nog wat water toevoegen.
6. Breng de soep op smaak met wat peper/chilipoeder en zout. En garneer je soep met wat fijngeknipte koriander.