Laat je niet afschrikken door deze lange lijst van ingrediënten want je bent echt niet zo lang bezig met dit recept!! En je kunt de dressing die je overhoud goed bewaren in de koelkast en de kikkererwten in een afgesloten doosje voor een volgende salade.
Benodigdheden voor de dressing:
– 125 gr. Tahini
– 100 ml. Olijfolie
– 1 teen knoflook, uitgeperst
– 4 tl. Djon mosterd
– 2 el. Honing
– sap van 1 limoen
– 0,5 tl. zout
– Snufje peper
– 100 ml. Water
Benodigdheden voor de geroosterde kikkererwten:
– 1 blik kikkererwten, uitlek gewicht 310 gram.
– 1 el. paprika poeder
– 1 el. komijnpoeder
– 1 el. korianderpoeder
– 1 el. olijfolie
– 1 el sesamolie
– 0,5 el. Zout
– Snufje Chili poeder
Benodigdheden voor de salade:
– Je kunt van alles gebruiken maar ik gebruik; sla bladeren, bosui, tomaat, avocado, komkommer, wortel.
– Evt. wat geroosterde kip wanneer je er een maaltijd salade van wilt maken.
Bereidingswijze:
1. Mix in een hoge mengbeker met de staafmixer alle ingrediënten voor de dressing. En voeg wat extra water toe wanneer je de dressing wat te dik vind.
2. Laat de kikkererwten goed uitlekken meng deze met alle ingrediënten voor de geroosterde kikkererwten.
3. Rooster de kikkererwten 40 minuten op 175 graden in de oven of 15 minuten op 200 graden in de airfryer.
4. Leg alle groenten voor de salade op een grote schaal en verdeel daar wat dressing over (je houd dressing over). En versier je salade daarna met de geroosterde kikkererwten.