Je kunt de soep eigenlijk met alle soorten groenten maken, bijvoorbeeld bosui, paksoi, paprika, tomaat, etc. Of wat ook kan is de kip vervangen door rauwe garnalen of tofu blokjes.

Benodigdheden:
– 1 liter kippenbouillon (van blokjes)
– 1 ui, fijngesneden 
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 12 Limoen blaadjes (djeroek poeroet)
– 600 gr. Kipfilet, in reepjes gesneden
– 3 Laos wortels (galangal), in plakjes gesneden
– 6 stengels sereh, doormidden en door de helft gesneden 
– Een flink stuk gember, in plakjes gesneden 
– 2 x 400 ml romige kokosmelk in blik
– 3 el. Vissaus
– 2 el. Bruine suiker
– 3-4 rode pepers, zonder zaadjes, fijngesneden 
– 300 gr, oesterzwammen, in stukjes gescheurd 
– Bosje verse koriander 
– 3-4 limoenen, uitgeperst

Bereidingswijze:
1. Laat de bouillon 15 minuutjes zachtjes koken samen met de limoenblaadjes, Laos, gember, ui, knoflook, sereh en gember.
2. Voeg dan de vissaus, bruine suiker en kokosmelk toe en laat nog 5 min zachtjes koken. Word de soep te dik voeg dan gerust nog wat water toe.
3. Voeg dan de oesterzwammen en de rode pepers toe. Wanneer de groenten beetgaar zijn kun je ook de kipfilet toevoegen.
4. Kook de soep tot de kip gaar is en breng de soep dan op smaak met zout, limoensap en evt. Wat peper.
5. Garneer je soep met wat fijngeknipte koriander.