Deze cake doet me echt denken aan gluhwein haha!! dat komt natuurlijk door de combinatie van sinaasappel, speculaas en cranberry’s.
Benodigdheden:
– 75 gram kokosolie, gesmolten
– 3 eieren
– 4 bananen, geprakt
– 2 theelepels vanille extract
– 150 gram amandelmeel
– 150 gram speltmeel
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 snufje zout
– 1 theelepel kaneel
– 1 eetlepel speculaas kruiden
– 125 gram cranberry’s, zeer fijn gehakt
– geraspte schil van 1 sinaasappel
– 3 eetlepels kokosbloesem suiker
– 1 hand notenmix, grof gehakt
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een cakevorm in met een beetje kokosolie. Voor de zekerheid leg ik er zelf altijd ook nog velletje bakpapier in dan weet ik zeker dat hij mooi uit de vorm komt.
2. Meng in een kom alle natte ingrediënten door elkaar.
3. Voeg alle droge ingrediënten er nu ook bij behalve de noten. En meng alles goed door elkaar.
4. Verdeel het beslag over de cakevorm en strooi de noten er bovenop.
5. Bak de cake 1 uur in de oven.
Voedingswaarde (per plak als je er 12 plakken van snijd):
Calorieën: 266
Koolhydraten: 21
Eiwitten: 6
Vetten: 17