Benodigdheden:
– 500 gr. Snoeptomaatjes
– 8 trostomaten
– 2 uien
– 2 tenen knoflook
– 1 winter peen
– 2 groenten bouillon blokjes
– scheutje olijfolie
– 5 el balsamico azijn
– 1 el. Philadelphia light
– peper
– zout
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden en zet een bakblik klaar.
2. Snijd de tomaat, ui en knoflook grof, en de winter peen wat fijner.
3. Verdeel alle groenten en het takje tijm over het bakblik, besprenkel met wat olijfolie, de balsamico en wat peper en zout.
4. Rooster de groenten 45 min. In de oven.
5. Los de groenten bouillon blokjes op in 1 liter kokend water. Giet de groenten bouillon samen met de geroosterde groenten en de Philadelphia in een soepen en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.
6. Breng op smaak met peper en zout en garneer eventueel met wat basilicum.