Ik vind het lekker om vastkokende kriel aardappels door de salade te doen, wil je de salade liever koolhydraatarm houden dan kun je deze natuurlijk ook gewoon weg laten. En nog een tip, wees niet bang om teveel van deze salade te maken, want de volgende dag is hij ook nog prima.

Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 3 el. rodewijn azijn
  • 3 el. olijfolie
  • 1 tl. mosterd
  • grof gemalen zwarte peper
  • zout
  • bosje verse peterselie, fijngeknipt
  • 2 el. kappertjes
  • 1 flinke hand zwarte olijven, evt. doormidden gesneden
  • 2 klein little gem sla kropjes
  • 500 gr. kriel aardappels met schil
  • 2 blikjes tonijn in olie, uitgelekt
  • 3 tomaten, zaadlijsten verwijderd en in stukjes gesneden
  • 300 gr. haricots verts
  • 1 blikje of 1 potje ansjovisfilets
  • 4 grote eieren, zacht gekookt

Bereidingswijze:

  1. Zet 2 pannen water op en kook de kriel aardappels en de haricots verts beetgaar. Laat ze vervolgens goed uitlekken en snijd de aardappeltjes in partjes.
  2. Meng in een grote salade kom de rode wijnazijn, olijfolie, knoflook, mosterd, rode ui, kappertjes, olijven, peterselie en wat peper en zout.
  3. Voeg nu de tomaten, aardappels en haricots verts toe en hussel alles goed door.
  4. Oke nu kun je 2 dingen doen… Of je maakt 4 borden op met wat van de little gem sla bladeren, daarop de salade met aardappel, daarop wat van de tonijn en je garneert je salade met de zachtgekookte eieren en de ansjovis filets. Of je husselt de tonijn en de little gem sla mee bij de rest en garneert de hele salade kom met de eieren en de ansjovis filets.