Benodigdheden:
– 2 courgettes 
– 200 gr. Diepvries tuinerwtjes
– 250 gr. Verse volkoren pasta
– Olijfolie

Voor de pesto:
– 1 courgette 
– 1 basilicum plant
– 75 gr. Parmezaanse kaas 30+
– 3 el. Pompoenpitten
– 1 teen knoflook, uitgeperst
– Olijfolie
– Peper
– Zout

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Snijd 2 courgettes in stukjes, besprenkel met wat olijfolie en rooster de courgettes 25 minuten in de oven.
3. Nu gaan we beginnen aan de pesto, snijd 1 courgette in de lengte doormidden en snijd het vruchtvlees weg. En snij dan in kleine stukjes.
4. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan en rasp de kaas grof.
5. Doe de courgette, kaas, pompoenpitten, een flinke bos basilicum, een scheut olijfolie en wat peper en zout in een beker en mix dit met de staafmixer tot een pesto. 
6. Kook in 2 aparte pannen de pasta en en de tuinerwtjes gaar.
7. Giet beide goed af, doe dit in een grote schaal en voeg de geroosterde courgettes toe en roer wat van de pesto erdoor.
8. Verdeel de pasta over de borden en garneer eventueel met wat extra pesto, Parmezaanse kaas, geroosterde pompoenpitten en basilicum.

Voedingswaarde per portie voor als je er 3 porties van maakt:

Calorieën: 514

Koolhydraten: 55

Eiwitten: 24

Vetten: 20