Een lekkere koek om je vrienden mee te verassen bij de thee! Ze zullen denken dat je een echte baking-queen bent haha, maar eigenlijk is dit recept heel simpel, zonder deegroller, gekneed en plakvingers. De koekjes zijn in een afgesloten trommel nog een paar dagen goed. Misschien vind je mijn recept niet zoet genoeg, dan zou je in het vervolg nog een paar lepels honing of kokosbloesemsuiker kunnen toevoegen.
Benodigdheden:
- 200 gr. havermout
- 50 gr. gedroogde geraspte kokos
- 1 tl. kaneel
- 1 tl. bakpoeder
- 1 ei
- 1 banaan
- 125 gr. gedroogde cranberrys
- 75 gr. gesmolten kokosolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden en zet een bakblik met bakpapier klaar.
- Snijd de cranberry’s zeer fijn met een groot mes en prak de banaan.
- Meng in een kom alle droge ingrediënten door elkaar.
- Voeg dan de natte ingrediënten toe en mix tot een mooi stevig deeg. Dat kan met een paar lepels, met je handen of gewoon in de keukemaschine.
- Maak een bal van het deeg en druk deze uit over het bakblik. Mijn truc is er een extra vel bakpapier of vershoudfolie overheen leggen zo kun je het deeg makkelijker uitdrukken en wrijven tot een grote gladde koek. Deze haal je er natuurlijk weer af als je koek de oven in gaat.
- Bak de koek 15 minuten, haal dan de koek eruit en snijd met een groot mes vierkantjes in de koek.
- Bak de koekjes nog 5 minuten in de oven en laat ze dan even afkoelen.