Heb jij weinig tijd in de ochtend of ben je opzoek naar een healthy tussendoortje? Dan zijn deze muffins vast wat voor jou! In een afgesloten trommel blijven de muffins nog een paar dagen goed. Maar wat ik eigenlijk handiger vind, is de muffins die je niet dezelfde dag opeet invriezen. Dan vis je in de ochtend een zakje muffins uit je vriezer en rond de eerste koffie pauze op je werk zijn ze vast ontdooit en heb je een lekker tussendoortje. Misschien vind je deze muffins niet zoet genoeg, dan zou je in het vervolg nog 3-4 eetlepels honing of kokosbloesemsuiker kunnen toevoegen aan dit recept. Of voor de fitgirls een scoop vanille eiwitpoeder.

Benodigdheden (voor 10 muffins):

  • 1 banaan, fijn geprakt
  • 2 eieren
  • 150 ml. yoghurt
  • 2 tl. bakpoeder
  • 150 gr. havermout
  • 125 gr. diepvries bosbessen
  • 2 tl. kaneel
  • snufje zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een muffinvorm in.
  2. Meng alle droge ingrediënten in een een mengkom door elkaar.
  3. Roer dan de overige ingrediënten erdoor, behalve de bosbessen.
  4. Spatel voorzichtig de bosbessen door het beslag.
  5. Verdeel het beslag over de muffin vorm en bak de muffins 25 minuten in de oven.

Voedingswaarde per muffin:

Calorieën: 88

Koolhydraten: 13

Eiwitten: 3

Vetten: 2