Een gewone bloemkool is toch een beetje saai… Dus hier heb ik voor jullie mijn recept voor citroen-bloemkool!! Het gerecht past perfect bij vis zoals een lekker stuk zalm.
Benodigdheden (voor 4 personen):
- 1 bloemkool, in roosjes gesneden
- 1 rode ui, in ringen gesneden
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 1 citroen
- scheutje olijfolie
- peper
- zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160 graden en zet een grote ovenschaal of bakblik klaar.
- Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp.
- Pers dan het sap uit de citroen.
- Meng de olijfolie, citroensap, citroenschil, rode ui, peper, zout en de knoflook goed door elkaar in een grote kom.
- Voeg dan de bloemkoolroosjes toe en zorg ervoor dat de bloemkoolroosjes rondom goed bedenkt zijn met het olie mengsel.
- Verdeel de bloemkool over de ovenschaal.
- Rooster de bloemkool 40-45 minuten in de oven, de bloemkool mag nog een beetje knapperig zijn.