Een gewone bloemkool is toch een beetje saai… Dus hier heb ik voor jullie mijn recept voor citroen-bloemkool!! Het gerecht past perfect bij vis zoals een lekker stuk zalm.

Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 1 bloemkool, in roosjes gesneden
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 citroen
  • scheutje olijfolie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en zet een grote ovenschaal of bakblik klaar.
  2. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp.
  3. Pers dan het sap uit de citroen.
  4. Meng de olijfolie, citroensap, citroenschil, rode ui, peper, zout en de knoflook goed door elkaar in een grote kom.
  5. Voeg dan de bloemkoolroosjes toe en zorg ervoor dat de bloemkoolroosjes rondom goed bedenkt zijn met het olie mengsel.
  6. Verdeel de bloemkool over de ovenschaal.
  7. Rooster de bloemkool 40-45 minuten in de oven, de bloemkool mag nog een beetje knapperig zijn.