Benodigdheden (2-3 personen):
– 1 flespompoen, geschild en en kleine stukjes gesneden.
– 1 ui, fijngesneden.
– 1 pakje verse lasagne vellen van 250 gram, waarschijnlijk hou je er wel wat over.
– 250 gr. Champignons, in plakjes.
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden.
– 2 blikken tomatenblokjes.
– Bosje verse tijm.
– 200 gr. Zachte geitenkaas.
– 2 handjes geraspte kaas.
– Peper.
– Zout.
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Snijd en schil alle groenten.
3. Kook de pompoen blokjes 5 minuten in een pan met water en laat ze daarna uitlekken.
4. Fruit in een pan de ui en de knoflook aan en voeg daarna de champignons toe.
5. Als de champignons ook mooi bruin zijn voeg je de pompoenblokjes en het blik tomaten toe.
6. Rits de blaadjes van de tijm en voeg deze ook toe, laat even een paar minuutjes pruttelen en breng op smaak met peper en zout.
7. Leg een laagje van de pompoensaus in een ovenschaal en verkruimel daarover wat geitenkaas.
8. Dan bedekken met de verse lasagnevellen en zo maak je 2-3 laagjes.
9. Bij het bovenste laagje eindig je met de geitenkaas en strooi je ook nog wat van de gewone geraspte kaas erover.
10. Bak de lasagne 30 minuten in de oven.