Nou ik ben benieuwd of je vrienden gaan raden wat het geheime maar gezonde ingrediënt van deze brownie is. Wedde dat niemand het raad haha.
Benodigdheden:
– 1 pakje gekookte bieten van 500 gram, uitgelekt is het ongeveer 400 gram.
– 200 gr. Dadels
– 2 tl. Vanille extract
– 150 gr. Pure chocola, 70% cacao
– 75 gr. Kokosolie
– 200 gr. Speltmeel of amandelmeel
– 50 gr. Cacao poeder
– 50 gr. Kokosbloesem suiker
– 3 eieren
– 2 tl. Bakpoeder
– Evt. 2 handjes gemengde noten mix, grof gehakt
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden en leg bakpapier in je brownie bakvorm. Heb je geen bakvorm kan een ovenschaal ook.
2. Laat de bieten uitlekken, snijd ze in stukken, voeg de dadels en het vanille extract toe en mix dit met de staafmixer tot een gladde puree.
3. Breek de chocola en smelt deze samen met de kokosolie in een pannetje. Haal van het vuur af als de chocola gesmolten is.
4. Meng in een mengkom het meel, cacao poeder en het bakpoeder.
5. Spatel het chocolade mengsel, de bietenpuree en de eieren erdoor tot je een mooi beslag hebt.
6. Verdeel het beslag over de bakvorm, strooi eventueel wat noten erover en bak je brownie 40-45 minuten in de oven.