Benodigdheden:
Voor de zoetzure komkommer:
- 2 komkommers
- 2 rode Chili pepers
- 200 ml. natuur azijn
- 400 ml. water
- 4 tl. natrena vloeibaar
- Snufje zout
Voor de sticky tempe:
- 250 gr. Tempe
- 1 el. Olijfolie
- 2 el. Ketjap manis
- 2 el. Ketjap asin
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 1-2 tl. Sambal brandal
- 1 el. Maple syrup
- 2 el. Water
- 1 tl. Laos poeder
Bereidingswijze:
- Snijd de komkommers en Chili pepers in de lengte doormidden en haal met een lepel de zaadlijsten eruit. Snijd de groente fijn en doe in een afsluitbare bak.
- Meng in een maatbeker de azijn, het water, natrena en wat zout. Voeg dit toe aan de groenten en bewaar de rauwkostsalade in de koelkast.
- Na 30 minuten smaakt de groente zoetzuur. En in de koelkast blijft deze ook nog lang goed.
- Verwarm de air-fryer voor op 200 graden.
- Snijd de tempe in kleine stukjes en hussel de stukjes met 1 el. Olijfolie.
- Bak de tempe 12 minuten in de air-fryer.
- Roer in een kommetje de overige ingrediënten voor de tempe door elkaar tot een soort sausje.
- Verwarm een koekenpan, bak hierin de tempe met de saus tot al het vocht is opgenomen.
- Serveer de tempe met de zoetzure komkommer en wat rijst.