Benodigdheden:
Voor de zoetzure komkommer:

  • 2 komkommers
  • 2 rode Chili pepers
  • 200 ml. natuur azijn
  • 400 ml. water
  • 4 tl. natrena vloeibaar
  • Snufje zout


Voor de sticky tempe:

  • 250 gr. Tempe
  • 1 el. Olijfolie
  • 2 el. Ketjap manis
  • 2 el. Ketjap asin
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1-2 tl. Sambal brandal
  • 1 el. Maple syrup
  • 2 el. Water
  • 1 tl. Laos poeder

Bereidingswijze:

  1. Snijd de komkommers en Chili pepers in de lengte doormidden en haal met een lepel de zaadlijsten eruit. Snijd de groente fijn en doe in een afsluitbare bak.
  2. Meng in een maatbeker de azijn, het water, natrena en wat zout. Voeg dit toe aan de groenten en bewaar de rauwkostsalade in de koelkast.
  3. Na 30 minuten smaakt de groente zoetzuur. En in de koelkast blijft deze ook nog lang goed.
  4. Verwarm de air-fryer voor op 200 graden.
  5. Snijd de tempe in kleine stukjes en hussel de stukjes met 1 el. Olijfolie.
  6. Bak de tempe 12 minuten in de air-fryer.
  7. Roer in een kommetje de overige ingrediënten voor de tempe door elkaar tot een soort sausje.
  8. Verwarm een koekenpan, bak hierin de tempe met de saus tot al het vocht is opgenomen.
  9. Serveer de tempe met de zoetzure komkommer en wat rijst.