Benodigdheden:
- 1 kilo asperges
- 2 liter water
- 3 kip bouillon blokjes
- 2 grote sjalotten
- 250 ml. magere kookroom 7% vet
- 2 eidooiers
- 2 el. bloem
- 2 el. roomboter
- peper
- zout
Bereidingswijze:
- Schil de asperges en snijd de achterkantjes eraf. Kook de schillen en de achterkantjes in een pan met 2 liter water en de drie kippenbouillon blokjes voor 20-30 minuutjes.
- Zeef de achterkanten en schillen uit de bouillon en zet de bouillon even apart.
- Snijd de sjalotten fijn en fruit deze op een laag vuur aan in een pan met de roomboter.
- Bak dan de bloem eventjes mee en voeg daarna telkens wat bouillon toe. Blijf goed roeren om geen klontjes te krijgen.
- Snij de asperges in stukken en voeg deze toe aan de bouillon, laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot de asperge stukjes gaar zijn.
- Haal wat van de asperge stukjes uit de soep, later voegen we deze weer toe.
- Klop de kookroom met de eierdooiers en voeg dit toe aan je soep.
- Mix de soep met de staafmixer tot een mooie gladde romige soep.
- Voeg de apart gehouden asperges stukjes weer toen en breng de soep op smaak met peper en zout.
- Garneer eventueel met wat bieslook of peterselie.