Benodigdheden:

  • 1 kilo asperges
  • 2 liter water
  • 3 kip bouillon blokjes
  • 2 grote sjalotten
  • 250 ml. magere kookroom 7% vet
  • 2 eidooiers
  • 2 el. bloem
  • 2 el. roomboter
  • peper
  • zout

Bereidingswijze:

  1. Schil de asperges en snijd de achterkantjes eraf. Kook de schillen en de achterkantjes in een pan met 2 liter water en de drie kippenbouillon blokjes voor 20-30 minuutjes.
  2. Zeef de achterkanten en schillen uit de bouillon en zet de bouillon even apart.
  3. Snijd de sjalotten fijn en fruit deze op een laag vuur aan in een pan met de roomboter.
  4. Bak dan de bloem eventjes mee en voeg daarna telkens wat bouillon toe. Blijf goed roeren om geen klontjes te krijgen.
  5. Snij de asperges in stukken en voeg deze toe aan de bouillon, laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot de asperge stukjes gaar zijn.
  6. Haal wat van de asperge stukjes uit de soep, later voegen we deze weer toe.
  7. Klop de kookroom met de eierdooiers en voeg dit toe aan je soep.
  8. Mix de soep met de staafmixer tot een mooie gladde romige soep.
  9. Voeg de apart gehouden asperges stukjes weer toen en breng de soep op smaak met peper en zout.
  10. Garneer eventueel met wat bieslook of peterselie.