Benodigdheden:

  • 150 gr. Havermeel
  • 100 gr. speltmeel
  • 2 tl. Bakpoeder of baking soda
  • 1 snuf kaneel
  • 125 gr. kokosbloesemsuiker
  • 4 bananen
  • 3 eieren
  • 40 gr. Gesmolten kokosolie 
  • 2 tl. Vanille extract 
  • 100 gr. 70% chocolade druppels of stukjes
  • 2 handjes notenmix naturel

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm in met een beetje kokosolie. Voor de zekerheid leg ik er zelf altijd ook nog velletje bakpapier in dan weet ik zeker dat hij mooi uit de vorm komt.
  2. Meng in een kom alle natte ingrediënten door elkaar.
  3. Voeg alle droge ingrediënten er nu ook bij behalve de noten en chocola. En meng alles goed door elkaar.
  4. Spatel de chocola door het beslag, verdeel het beslag over de cakevorm en strooi de noten er bovenop.
  5. Bak de cake 55-60 minuten in de oven, maak je er muffins van dan 25 minuten in de oven.