Okeee je kunt kikkererwten uit blik gebruiken maar eigenlijk is je hummus nog lekkerder wanneer je gedroogde kikkererwten koopt en deze na een nachtje weken even kookt.
En lieve volgers koop aub geen hummus kant en klaar, dat is zonnebloem olie met 3 kikkererwten!! Dit recept is veel lekkerder, gezonder en minder vet.
Benodigdheden:
- 900-1000 gr. Kikkererwten
- 250 gr. Tahini pasta
- 3 tenen knoflook, uitgeperst
- 1 tl. Zout
- 0,5 tl. Peper
- 2 citroenen, uitgeperst
- 200 ml water
- 2 tl. Komijn poeder
- 2 scheutjes olijfolie
Bereidingswijze:
- Doe alle ingrediënten behalve nog niet al het citroensap in een foodprocessor, blender of staafmixerkom. O ja en hou een paar kikkererwten apart om je hummus later mee te garneren.
- Mix alles tot een gladde spread, en voeg eventueel nog wat extra water en/of olijfolie toe tot je de juiste dikte hebt bereikt.
- Breng nog wat extra op smaak met peper, zout en het overige citroensap. En garneer eventueel met wat extra olijfolie en kikkererwten.
- Lekker bij een salade, op een broodje of om met rauwkost in te dippen!