Super lekker!!!!! Deze koude komkommersoep, past perfect bij een zomers etentje of BBQ ; )

Benodigdheden:

  • 4 komkommers, geschild en en stukjes gehakt
  • 3 tenen knoflook, uitgeperst
  • 2 handjes verse muntblaadjes (dus zorg dat je een flinke bos gekocht hebt)
  • 2 handjes fijngeknipte verse dille (dus zorg dat je daar ook een flinke bos van gekocht hebt)
  • 2 chilipepers, fijngesneden en zonder zaadjes
  • zout
  • snuf peper
  • sap van 1 limoen
  • fijn geraspte schil van 1 limoen
  • 1000 gr. Griekse yoghurt of andere stevige yoghurt

Bereidingswijze:

  1. Doe alle ingrediënten behalve de yoghurt in een grote pan en mix er met de staafmixer een zo glad en fijn mogelijk mengsel van. Als je geen staafmixer hebt dan lukt het in een blender of foodprocessor vast ook prima.
  2. Voeg vervolgens de yoghurt toe en mix dit even mee.
  3. Breng eventueel nog wat extra op smaak met limoensap, zout of peper.
  4. Bewaar de soep enkele uren voordat je hem serveert in de koelkast, zo kan hij weer iets opstijven en super koud is hij ook het lekkerste ; )