Weer eens wat anders dan al die bananenbrood variaties!! Deze appel-bosbessen cake!!
Lekker fris!! Vooral als je hem eet met nog een extra klodder Griekse yoghurt en bosbessen 🫐
Benodigdheden:
- 100 gr. Havermeel
- 150 gr. Speltmeel
- 1 tl. Bakpoeder
- 125 gr. Kokosbloesemsuiker
- snufje kaneel
- 2 appels, geschild en geraspt
- 1 el. Geraspte citroenschil
- 150 gr. Griekse yoghurt
- 30 gr. Gesmolten kokosolie
- 125 gr. Diepvries bosbessen
- 1 tl. Vanille extract
- 3 eieren
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cake vorm in of gebruik bakpapier in de cakevorm.
2. Roer in een kom eerst alle droge ingrediënten door elkaar.
3. Voeg dan alle natte ingrediënten toe ( behalve de bosbessen) en mix alles goed door elkaar.
4. Spatel dan de bosbessen voorzichtig door het beslag. Maak je de bessen kapot dan kan je cake een beetje een grijze kleur krijgen dat is jammer.
5. Verdeel het beslag over de vorm en bak de cake 55-60 minuten in de oven.