Omdat mijn recept voor bananenbroodhartjes zo een succes is bij iedereen aan wie is het uitdeel heb ik er een aparte post van gemaakt! Eigenlijk is het dus mijn recept voor bananenbrood uit mijn vorige posts maar dan met hier en daar wat aanpassingen! Taggen jullie mij op insta als jullie ze ook gemaakt hebben?
Ik gebruik zelf de hartjes muffinvorm van @lecreusetnederland , heb je geen hartjes bakvorm dan kun je natuurlijk ook een muffin vorm gebruiken.
Benodigdheden:
- 150 gr. Havermeel
- 100 gr. Speltmeel
- 2 tl. Bakpoeder of baking soda
- 1 snuf kaneel
- 125 gr. Kokosbloesem suiker
- 4 bananen, geprakt
- 3 eieren
- 40 gr. Gesmolten kokosolie
- 2 tl. Vanille extract
- 100 gr. 70-80% chocolade druppels of stukjes
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een muffinvorm in met een beetje kokosolie.
- Meng in een kom alle droge ingrediënten (behalve de chocola) door elkaar.
- Voeg alle natte ingrediënten er nu ook bij (behalve de chocola). En meng alles goed door elkaar.
- Verdeel het beslag over de muffinvorm.
- Bak de muffins 25 minuten in de oven en laat afkoelen.
- Smelt zachtjes de chocolade in een pannetje of in de magnetron. Wel even roeren dan tussendoor.
- Smeer de chocola over de muffins je kunt er ook nog een leuke topping opstrooien. Het afkoelen van de chocola kun je eventueel versnellen door ze nog 5 min in de vriezer te zetten.