Benodigdheden:

Voor de bodem:

  • 150 gr. havermout
  • 100 gr. notenmix naturel
  • 50 gr. lijnzaad
  • 8 grote medjool dadels, zonder pit
  • 75 gr. zachte kokosolie
  • 100 gr. gedroogde cranberry’s

Voor de yoghurt laag:

  • 6 gelatine blaadjes
  • sap van 1 limoen ( of 1,5 als je van zuur houd)
  • 700 gr. stevige Griekse yoghurt
  • 4 el. agave siroop

Bereidingswijze:

  1. Vet een springvorm in met een beetje kokosolie.
  2. Maal met de foodprocessor alle ingrediënten voor de bodem tot een soort deeg.
  3. Druk het deeg stevig in de springvorm, en als het lukt maak opstaande randjes.
  4. Zet de springvorm eventjes in de vriezer om het deeg stevig te laten worden.
  5. Week de gelatine blaadjes in een kommetje water.
  6. Pers de limoen uit en verwarm het sap samen met de agavesiroop in een pannetje.
  7. Waneer de gelatine blaadjes zacht zijn geworden, knijp ze goed uit en voeg ze toe aan het limoensap.
  8. Haal het pannetje van het vuur en blijf roeren tot de blaadjes zijn opgelost.
  9. Voeg een paar lepels yoghurt toe aan het pannetje en blijf roeren.
  10. Doe in een grote kom de yoghurt en het pannetje met het limoensap en mix alles goed door elkaar.
  11. Verdeel het yoghurt mengsel over het deeg in de springvorm en laat dit enkele uren opstijven in de koelkast.
  12. Als je wilt kun je je taart nog wat extra versieren met een leuke topping zoals; fruit, limoen schijfjes, munt, kokos, etc.