Benodigdheden:
Voor de bodem:
- 150 gr. havermout
- 100 gr. notenmix naturel
- 50 gr. lijnzaad
- 8 grote medjool dadels, zonder pit
- 75 gr. zachte kokosolie
- 100 gr. gedroogde cranberry’s
Voor de yoghurt laag:
- 6 gelatine blaadjes
- sap van 1 limoen ( of 1,5 als je van zuur houd)
- 700 gr. stevige Griekse yoghurt
- 4 el. agave siroop
Bereidingswijze:
- Vet een springvorm in met een beetje kokosolie.
- Maal met de foodprocessor alle ingrediënten voor de bodem tot een soort deeg.
- Druk het deeg stevig in de springvorm, en als het lukt maak opstaande randjes.
- Zet de springvorm eventjes in de vriezer om het deeg stevig te laten worden.
- Week de gelatine blaadjes in een kommetje water.
- Pers de limoen uit en verwarm het sap samen met de agavesiroop in een pannetje.
- Waneer de gelatine blaadjes zacht zijn geworden, knijp ze goed uit en voeg ze toe aan het limoensap.
- Haal het pannetje van het vuur en blijf roeren tot de blaadjes zijn opgelost.
- Voeg een paar lepels yoghurt toe aan het pannetje en blijf roeren.
- Doe in een grote kom de yoghurt en het pannetje met het limoensap en mix alles goed door elkaar.
- Verdeel het yoghurt mengsel over het deeg in de springvorm en laat dit enkele uren opstijven in de koelkast.
- Als je wilt kun je je taart nog wat extra versieren met een leuke topping zoals; fruit, limoen schijfjes, munt, kokos, etc.