Benodigdheden:

  • 1 kilo wortels, geschild en in kleine stukjes
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 duimpje gember, geschild en fijngesneden
  • 2 groenten bouillonblokjes
  • 1 liter kokend water
  • 4 el. Thaise Rode curry pasta
  • 1 blik kokosmelk 400 ml (evt. Light)
  • 1 limoen
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 hand cashewnoten
  • evt. Scheutje magere kookroom maar kun je ook prima weglaten.

Bereidingswijze:

  1. Fruit de knoflook, ui en gember aan in een pan met een scheutje olie.
  2. Bak de rode curry pasta zachtjes even mee.
  3. Los de groente bouillonblokjes op in de liter water en voeg die samen met de wortels en de kokosmelk toe aan de rest.
  4. Laat het geheel even zachtjes koken tot de wortels goed zacht zijn, zo’n 20 minuten.
  5. Rasp de schil van de limoen en pers het sap eruit en voeg dit bij de wortels.
  6. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde soep en breng evt. Nog wat extra op smaak met zout, peper of limoensap.
  7. Rooster de cashew noten goudbruin en krokant in een droge koekenpan.
  8. Garneer je soep met een scheutje kookroom, wat fijngeknipte koriander en de geroosterde cashewnoten.