Benodigdheden:
- 1 kilo wortels, geschild en in kleine stukjes
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 rode ui, fijngesneden
- 1 duimpje gember, geschild en fijngesneden
- 2 groenten bouillonblokjes
- 1 liter kokend water
- 4 el. Thaise Rode curry pasta
- 1 blik kokosmelk 400 ml (evt. Light)
- 1 limoen
- 1 bosje verse koriander
- 1 hand cashewnoten
- evt. Scheutje magere kookroom maar kun je ook prima weglaten.
Bereidingswijze:
- Fruit de knoflook, ui en gember aan in een pan met een scheutje olie.
- Bak de rode curry pasta zachtjes even mee.
- Los de groente bouillonblokjes op in de liter water en voeg die samen met de wortels en de kokosmelk toe aan de rest.
- Laat het geheel even zachtjes koken tot de wortels goed zacht zijn, zo’n 20 minuten.
- Rasp de schil van de limoen en pers het sap eruit en voeg dit bij de wortels.
- Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde soep en breng evt. Nog wat extra op smaak met zout, peper of limoensap.
- Rooster de cashew noten goudbruin en krokant in een droge koekenpan.
- Garneer je soep met een scheutje kookroom, wat fijngeknipte koriander en de geroosterde cashewnoten.