Benodigdheden:

  • 150 gr. Havermeel of amandelmeel
  • 100 gr. Speltmeel
  • 2 tl. Bakpoeder of baking soda
  • 1 snuf kaneel
  • 1 snuf zout
  • 40 gr. Cacao poeder
  • 125 gr. Kokosbloesem suiker
  • 4 bananen, geprakt
  • 3 eieren
  • 50 gr. Gesmolten kokosolie
  • 2 tl. Vanille extract
  • 100 gr. 70-80% chocolade druppels of stukjes
  • 2 handjes noten

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm in met een beetje kokosolie.
  2. Meng in een kom alle droge ingrediënten (behalve de chocola en noten) door elkaar.
  3. Voeg alle natte ingrediënten er nu ook bij. En meng alles goed door elkaar.
  4. Spatel de chocola door het beslag en Verdeel het beslag over de cakevorm.
  5. Strooi de noten over de cake.
  6. Bak de cake 55-60 minuten in de oven en laat afkoelen.