Benodigdheden:

  • 1 grote broccoli of 2 kleintjes in stukjes.
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 groente bouillon blokje
  • kokend water
  • 2 el. Groene pesto
  • peper
  • zout
  • evt wat extra pesto, Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten en basilicum om te garneren.

Bereidingswijze:

  1. Fruit de ui en knoflook aan in een pan met een beetje olie.
  2. Voeg de broccoli toe, het bouillon blokje en kokend water, zoveel dat de broccoli net onder water staat.
  3. Kook de groenten zachtjes gaar, ongeveer 12-15 minuten.
  4. Giet de groenten af.
  5. Doe de pesto en wat peper en zout opende groente en pureer met de staafmixer tot een groffe puree.
  6. Garneer je puree met wat Parmezaanse kaas, pesto, basilicum en geroosterde pijnboompitten.