Wat een heerlijke muffins zijn dit toch!! Ben jij een gember-lover dan moet je deze zeker eens proberen!!
Benodigdheden:
- 125 gr. Boekweitmeel
- 125 gr. Speltmeel
- 1 tl. Bakpoeder
- 1 snuf zout
- 125 gr. Kokosbloesemsuiker
- 1 el. Speculaas kruiden
- 1 tl. Kaneel
- 1 winterpeen, grof geraspt
- 4 rijpe bananen, geprakt
- 1 duim verse gember, fijngeraspt
- 3 eieren
- 50 gr. Kokosolie, gesmolten
- 2 tl. Vanille extract
- 1 handje rozijnen
- 1 handje notenmix
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een muffin vorm in.
- Mix in een kom alle droge ingrediënten door elkaar, behalve de noten en rozijnen.
- Voeg alle natte ingrediënten toe en mix tot een glad beslag.
- Spatel de noten en rozijnen door het beslag en verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Ik haalde er zelf ongeveer 16 muffins uit.
- Bak de muffins 25-30 minuten in de oven.