Benodigdheden (voor 8 stuks):
- 2 courgettes
- 1 bosui, fijngesneden
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 1 ei
- Bosje verse dille, fijngeknipt
- Bosjes verse peterselie, fijngeknipt
- 1 handje geraspte 30+ kaas
- 50 gr. Boekweitmeel (kikkererwtenmeel of quinoameel kan ook)
- Peper
- Zout
Bereidingswijze:
- Rasp de courgettes grof, en doe de rasp in een fijne zeef. Strooi wat zout op de rasp en duw met een lepel zoveel mogelijk van het vocht eruit. Hoe meer vocht je eruit krijgt hoe beter het eindresultaat straks. Je kunt dit ook al een dag of uren van te voren doen zodat het extra goed kan uitlekken.
- Roer alle overige ingrediënten door elkaar in een kom. En roer dan de courgette rasp erdoor.
- Verwarm wat olie in een koekenpan en maak hoopjes courgette in de pan die je een beetje plat drukt.
- Bak de courgette fritters op een laag vuur aan beide kant crispy en goudbruin.
- Serveer de courgette fritters met wat Griekse yoghurt en dille of met tzatziki of met een klodder zure room.