Benodigdheden:
- 1 blik kikkererwten van 400 gram, uitgelekt
- 2 punt paprika’s, zonder zaadjes, in stukjes gesneden
- 1 el. Olijfolie
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 2 el. Tahini pasta
- sap van een halve citroen
- 2 tl. Paprika poeder
- 1 tl. Komijnpoeder
- paar snufjes Chili poeder
- 0,5-1 tl. Zout
- klein scheutje water
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven of airfryer voor op 180°.
- Meng de paprika stukjes met de olijfolie en rooster de paprika stukjes in ongeveer 20 minuten in je oven of airfryer zacht.
- Doe de paprika stukjes samen met alle overige ingrediënten in de meng beker van je staafmixer of foodprocessor. Voeg nog niet al het citroensap toe.
- Mix alles tot een mooie hummus en breng evt. Nog wat extra op smaak met het overige citroensap, zout of chili poeder.