Benodigdheden:

  • 200 gr. Pure chocolade 70%
  • 125 gr. Noten mix
  • 25 gr. Gepofte quinoa
  • 1 snuf kaneel
  • 25 gr. Gevriesdroogd rood fruit

Bereidingswijze:

  1. Bekleed een schaal met bakpapier.
  2. Hak de noten en het gevriesdroogde rode fruit grof.
  3. Smelt zachtjes de chocolade in een pannetje of in de magnetron en roer dan de snuf kaneel erdoor.
  4. Voeg dan de quinoa toe en bijna alles van het gevriesdroogde fruit en de noten. Blijf roeren tot alles goed bedenkt is met de chocola.
  5. Doe het chocolade mengsel in een ovenschaal en druk stevig aan met een lepel.
  6. Versier met de overige chocolade en noten en laat het ongeveer 30 minuten hard worden in de vriezer.
  7. Breek of hak de plaat in stukjes. Bewaar in de koelkast.

Wil je een beetje extra variatie in dit recept dan zou je nog een lepel gesmolten kokosolie en een lepel amandelpasta kunnen toevoegen bij stap 3. Dan worden je chunks iets zachter en nootachtiger. En kun je geen gepofte quinoa vinden? Dan kun je ook gebroken rijstwafels nemen.