Benodigdheden:

  • 350 gr. Pompoenblokjes
  • 1 el. Olijfolie
  • 1 blik kikkererwten van 400 gram, uitgelekt
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 tl. Komijnpoeder
  • 1 tl. Kurkuma poeder
  • 2 tl. Kerrie poeder
  • 1 tl. Zout
  • Paar snufjes Chili poeder
  • 2 el. Tahini pasta
  • Sap van een halve citroen
  • Klein Scheutje water
  • Evt. Wat pompoenpitten als garnering

Bereidingswijze:

  1. Verwarm je oven of airfryer voor op 180 graden.
  2. Besprenkel de pompoenblokjes met de olijfolie en rooster de pompoenblokjes 15 minuten in de airfryer of oven. Laat de pompoen daarna iets afkoelen.
  3. Doe de pompoen en alle overige ingrediënten in de foodprocessor of mengbeker van je staafmixer en mix alles tot een gladde hummus.
  4. Is de hummus te dik dan kun je nog wat water toevoegen. En breng de hummus evt. Nog wat extra op smaak met zout, chilipeper of citroensap.
  5. Garneer met wat geroosterde pompoenpitten of wat koriander.