Benodigdheden:
- 350 gr. Pompoenblokjes
- 1 el. Olijfolie
- 1 blik kikkererwten van 400 gram, uitgelekt
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 1 tl. Komijnpoeder
- 1 tl. Kurkuma poeder
- 2 tl. Kerrie poeder
- 1 tl. Zout
- Paar snufjes Chili poeder
- 2 el. Tahini pasta
- Sap van een halve citroen
- Klein Scheutje water
- Evt. Wat pompoenpitten als garnering
Bereidingswijze:
- Verwarm je oven of airfryer voor op 180 graden.
- Besprenkel de pompoenblokjes met de olijfolie en rooster de pompoenblokjes 15 minuten in de airfryer of oven. Laat de pompoen daarna iets afkoelen.
- Doe de pompoen en alle overige ingrediënten in de foodprocessor of mengbeker van je staafmixer en mix alles tot een gladde hummus.
- Is de hummus te dik dan kun je nog wat water toevoegen. En breng de hummus evt. Nog wat extra op smaak met zout, chilipeper of citroensap.
- Garneer met wat geroosterde pompoenpitten of wat koriander.