Benodigdheden:

  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 wortels, in plakjes gesneden
  • 5 tenen knoflook, in plakjes gesneden
  • 8 trostomaten, in stukken gesneden
  • 5 tuinkruiden bouillonblokjes
  • 1300 ml kokend water
  • 3 blikken gepelde tomaten
  • 1 klein blikje tomaten puree
  • 125 ml magere crème fresh of Philadelphia light
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze:

  1. Fruit de ui, wortel en knoflook even aan in een pan met een beetje olie.
  2. Voeg dan het water, de tuinkruiden bouillon blokjes, bliktomaat, tomatenpuree en gewone tomaten toe en laat dit op een laag vuurtje 45 tot 60 minuten zachtjes koken.
  3. Voeg de Philadelphia light of de crème fraiche toe en mix met de staafmixer tot een gladde soep.
  4. Breng op smaak met flink wat peper en zout.