Benodigdheden:

  • 1 volkoren tortilla
  • 1 tomaat
  • 2 eieren
  • 0,5 avocado
  • paar blaadjes baby spinazie
  • handje geraspte 30+ kaas
  • bosje verse koriander
  • peper
  • zout
  • evt. 1 tl. Sriracha saus

Bereidingswijze:

  1. Kluts de eieren met een beetje peper en zout en snijd de tomaat in dunne plakjes, ongeveer 6 plakjes heb je nodig straks.
  2. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak de tomaat plakken heel kort aan beide kanten.
  3. Giet dan de geklutste eieren erop en leg de tortilla daar weer bovenop.
  4. Wanneer je het idee hebt dat het ei stevig is geworden kun je de quesadilla voorzichtig omdraaien met de tortilla kant dus op de bodem van de pan. Eventueel kun je een extra bord gebruiken als hulpmiddel als je bang bent dat hij scheurt.
  5. Strooi een beetje geraspte kaas over de quesadilla, en waneer dit begint te smelten en de onderkant is crispy haal je hem uit de pan.
  6. Beleg met wat spinazie blaadjes, avocado en wat fijngeknipte koriander. Evt. Kun je ook nog een tl. Sriracha saus er over doen, maar dit kun je ook prima weg laten.
  7. Vouw de quesadilla dubbel en enjoy!!